2022-02-04 11:41:05• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Szatmár megyében is készülnek a népszámlálásra

Altfatter Tamás prefektus, aki egyben a megyei népszámlálási bizottság elnöke is, pénteken a Szatmár Megyei Statisztikai Igazgatóság vezetőjével, Ghiran Catalinnal találkozott annak érdekében, hogy a 2022-es népszámlálási procedúra menetéről egyeztessenek.

Az összeírás első szakasza kedden kezdődött és március 13-ig tart, ebben a szakaszban zajlik az adminisztratív adatbázisokból történő adatátvétel. A népszámlálás második, újdonságnak számító önkitöltős szakasza március 14-e és május 15-e között zajlik majd. Ebben az időszakban interneten keresztül lehet kitölteni a kérdőíveket, ez bármilyen okostelefonról, táblagépről, laptopról vagy számítógépről elvégezhető. A kérdőív román nyelven, a nemzeti kisebbségek nyelvén és angolul is elérhető.


A népszámlálás harmadik, személyes lekérdezéses szakasza május 16-án kezdődik és július 17-éig tart. Ebben a szakaszban személyesen keresik fel a számlálóbiztosok mindazokat, akik az előző szakaszban nem szolgáltattak magukról adatokat, és táblagép segítségével töltik ki az online kérdőívet. A begyűjtött információkat a személyes adatok védelméről szóló hatályos jogszabályokkal (az EU2016/679-es rendelete) összhangban dolgozzák fel, és a bevitelt követően azonnal anonimizálják.


Annak érdekében, hogy az előre kijelölt határidőket tartani lehessen, és a népszámlálás az előírások pontos betartásával folyhasson le, a prefektus február 8-ra egy munkamegbeszélést tűzött ki, melyen a közigazgatási egységek polgármestereivel és titkáraival fogják megtárgyalni a települések területi felosztását, illetve a leendő összeírókra váró feladatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: